Tips om jouw tuintegels schoon te maken én te houden

<strong>Tips om jouw tuintegels schoon te maken én te houden</strong>

Hoe houd je jouw tuintegels er als nieuw uit? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Met de juiste aanpak en enkele handige tips kun je jouw tuintegels makkelijk schoonmaken en schoon houden. In dit artikel geven we je graag enkele handige tips die je hierbij kunnen helpen.

  1. Regelmatig schoonmaken Het is belangrijk om jouw tuintegels regelmatig schoon te maken om ze in goede conditie te houden. Dit kun je het best doen door de tegels te vegen en te schrobben met water en zeep. Gebruik geen hogedrukreiniger, want hierdoor kan de structuur van de tegels beschadigd raken.
  2. Voorkom groene aanslag Groene aanslag op jouw tuintegels ontstaat door de groei van algen en mos. Dit kun je voorkomen door de tegels regelmatig te vegen en de groene aanslag direct te verwijderen. Gebruik hiervoor een speciaal reinigingsmiddel, zoals een biologisch afbreekbaar middel, dat de aanslag op een milieuvriendelijke manier verwijdert.
  3. Zorg voor goede afwatering Zorg voor een goede afwatering rondom jouw tuintegels. Hierdoor voorkom je dat regenwater blijft staan op de tegels en dat er algen en mossen ontstaan. Ook voorkom je hiermee dat de tegels beschadigd raken door vorst.
  4. Gebruik geen agressieve middelen Gebruik geen agressieve middelen om jouw tuintegels schoon te maken, zoals chloor of zoutzuur. Deze middelen kunnen de tegels beschadigen en verkleuren. Gebruik in plaats daarvan een milieuvriendelijk reinigingsmiddel.