How to: stappenplan groene aanslag op tegels verwijderen?

How to: stappenplan groene aanslag op tegels verwijderen?

Na een koude en natte winter is groene aanslag op tegels vaak een veelvoorkomende ergernis. Zodra het warme lenteweer zich aandient, wil je natuurlijk snel van een prachtige tuin genieten. Hoe kun je die hinderlijke groene aanslag van mos effectief verwijderen? Hier zijn enkele aanbevelingen en waarschuwingen om in gedachten te houden.

Tuinonderhoud

Het vochtige weer met de regenval in acht genomen, kan de lente vaak starten met groene aanslag op tuintegels of mos tussen de klinkers. Mossen en algen houden vocht vast, waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Als je keramische terrastegels hebt, ben je al grotendeels van dit probleem verlost, aangezien deze natuursteen niet groen kan worden. Voor degenen zonder deze tegels volgt een stappenplan om groene aanslag aan te pakken.

  1. Schoonmaakazijn: Verdun schoonmaakazijn 1 op 1 met water en breng het aan op de groene aanslag. Laat het een paar dagen intrekken en borstel vervolgens de tegels schoon.
  2. Hogedrukspuit: Gebruik een hogedrukspuit voor direct resultaat. Het gebruik van alleen water is milieuvriendelijk en goed voor de tegels.
  3. Speciale reinigingsproducten: Overweeg producten zoals WS Green Clean, speciaal ontworpen om algen en mos te verwijderen en te voorkomen dat ze snel terugkeren.
  4. Strooizout: Strooi zout op groene aanslag in de tuin voor effectieve verwijdering, maar vermijd gebruik op gecoate tegels om schade te voorkomen.

Niet doen bij het verwijderen van groene aanslag op tegels:

  1. Chemische middelen: Vermijd chloor, bleek en ammoniak, omdat ze schadelijk zijn voor de tegels en het milieu.
  2. Hogedrukspuit met meer dan 100 bar: Gebruik geen hogedrukspuit met te veel kracht, omdat dit de ondergrond kan beschadigen.

Voorkomen is beter dan genezen:

Hoewel het moeilijk is groene aanslag volledig te voorkomen, zijn er enkele preventieve maatregelen:

  1. Soprestjes en kookvocht: Gooi deze niet in de goot, maar over de tegels om ze regelmatig schoon te maken.
  2. Zonlicht: Zorg ervoor dat je terras zoveel mogelijk in de zon staat om vochtige plekken te vermijden waar mos en groene aanslag gedijen.

Verschillende typen tegels: Niet alle tegels zijn even gevoelig voor groene aanslag. Kies tegels met een A-label, omdat deze beter bestand zijn tegen groene aanslag.

Wil je jaarlijks gedoe met groene aanslag vermijden? Kies dan voor tegels die beter bestand zijn zoals keramische tegels.

Bij Breure Sierbestrating kunt u direct online de sierbestrating zoals keramische tegels of bestrating van uw keuze bestellen. Of we helpen je graag verder in onze unieke binnen showroom in Roosendaal waarin niet alleen sierbestrating maar u uw volledige tuin kan samenstellen.