Tuinplannen? Laat je inspireren door de grootste 8 tuintrends in 2024.

Tuinplannen? Laat je inspireren door de grootste 8 tuintrends in 2024.

Het tuinseizoen is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om uw tuinplannen te maken als je dit jaar nog van een mooie tuin wil genieten. Dit jaar zijn er tal van spannende trends en innovaties in de wereld van tuindesign. Van grootformaat tegels tot minimalistische ontwerpen, er is voor ieder wat wils. Ontdek wat er nieuw en trendy is voor 2024 met deze 8 trends!

1. Grootformaat Tegels: Groot, Groter, Grootst

Grootformaat tegels zijn helemaal in. Ze bieden tal van voordelen voor zowel ontwerp als functionaliteit van uw buitenruimte.

Populaire keuzes dit jaar zijn:

Deze tegels creëren een strakke, moderne uitstraling en zijn bovendien onderhoudsvriendelijk.

2. Cortenstaal: Duurzaam en Charmant

Cortenstaal is populair dankzij zijn warme, roestige kleur en uitzonderlijke duurzaamheid. Dit materiaal voegt een rustieke charme toe en kan jarenlang meegaan zonder tekenen van slijtage. 

3. Keramische Tegels met Houtlook: Stijlvol en Onderhoudsvriendelijk

Keramische tegels met een houtlook combineren de esthetiek van echt hout met de voordelen van keramiek. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en zeer onderhoudsvriendelijk, wat ze een ideale keuze maakt voor elke tuin.

4. Keramische Tegels: Duurzaam en Veelzijdig

Keramische tegels blijven in opmars. Verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en formaten, zijn deze tegels duurzaam, kleurvast en eenvoudig te reinigen. T.O.V beton tegels. Daarom kiest men dit jaar massaal voor keramische tegels. Ook mede omdat wij met een eigen serie keramische tegels van de beste kwaliteit, voor een aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden waardoor ook het prijsverschil duidelijk minder groot is dan met betontegels.

5. Waterbesparende Tuinen: Een Verantwoordelijke Keuze

Met de voortdurende bezorgdheid over watertekorten ligt de focus op waterbesparende en water bufferende tuinen. Denk aan droogtebestendige planten en slimme irrigatiesystemen.

6. Kunstgras: Gemak en Duurzaamheid

Kunstgras biedt een onderhoudsvriendelijke oplossing voor uw tuin. Nooit meer maaien of water geven, wat tijd en kosten bespaart. Wij zien elk jaar weer meer klanten die kiezen voor een prachtige combinatie van mooie tegels en kunstgras wat haast niet van echt is te onderscheiden.

7. Minimalistische Tuinen: Strak en Eenvoudig

Minimalistische tuinen met strakke lijnen en eenvoudige kleurpaletten zijn trendy. Deze stijl zorgt voor een georganiseerde en rustgevende buitenruimte. Wij zien dat onze klanten vaak rust zoeken in hun tuin, een oase waarin je de hectiek van het dagelijkse leven even achter je kan laten.

8. Slimme Tuinverlichting: Sfeer en Efficiëntie

Met slimme tuinverlichting kunt u de sfeer in uw tuin verhogen en energie besparen. Stel timers in zodat de verlichting alleen brandt wanneer nodig, wat bijdraagt aan een lagere energierekening.

Conclusie

De tuintrends van 2024 draaien om functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Wil jij dit jaar nog kunnen genieten van een mooie tuin? In onze vernieuwde showroom in Roosendaal van 1500m2 kun je je laten inspireren en laten adviseren voor een volledige tuin!

Onze showroom is dit jaar vernieuwd en heeft 8 verschillende ruimtes met specifieke tuin productcategorieën waarin je ook producten kan zien, en bijvoorbeeld verlichting ook in het donker kunt beleven, en/of kunstgras kan zien en voelen. Onze deskundige adviseurs met louter jarenlange ervaring helpen je graag in het samenstellen van de perfecte tuin voor jou! Daarnaast werken wij samen met erkende bedrijven voor de aanleg als je het jezelf makkelijk wil maken.

We zien je graag in onze showroom in Roosendaal verschijnen zodat je nog dit jaar van je nieuwe tuin wil genieten. Wij zijn elke dag geopend behalve op zondag.